Ranieri hoopt sterspelers te overtuigen: Ik ben er heel zeker van dat ze blijven

Ranieri hoopt sterspelers te overtuigen: "Ik ben er heel zeker van dat ze blijven"

05-05-2016 17:05

Claudio Ranieri hield donderdag zijn eerste persconferentie sinds het behalen van de landstitel met Leicester City. De Italiaanse manager hoefde nauwelijks vooruit te kijken naar de wedstrijd van zaterdag tegen Everton. Het ging vooral over het succes van The Foxes.

Maandag werd de titel een feit, na het gelijke spel van Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2). "Ik heb de wedstrijd thuis gekeken", vertelde Ranieri, die een staande ovatie kreeg van het journaille. "In de rust ben ik eten gaan koken en heb ik rustig gehouden tot de tweede goal van Chelsea. Toen maakte ik wel even een sprongetje. Maar bij mij was het een stuk rustiger dan bij Jamie Vardy thuis."

Met de landstitel op zak is Leicester ook verzekerd van deelname aan de Champions League. "Maar ik wil geen grote namen hier", reageerde de 64-jarige oefenmeester op de vraag of hij zijn elftal moet versterken. "Mijn spelers zijn speciaal." Ranieri hoopt zijn spelers te verleiden tot een langer verblijf. Uitblinkers als Jamie Vardy, Ryad Mahrez en N'Golo Kanté zijn in beeld bij de Europese elite.

"Ik ben er heel, heel zeker van dat mijn belangrijke spelers niet zullen vertrekken. Ik raad ze aan nog een jaar te blijven. Als je naar een andere club gaat, is er een kans dat je op de bank terechtkomt", aldus Ranieri, die zich in de handen wrijft met het aanstaande optreden van Andrea Bocelli in het King Power Stadium. "Dat kan één van de mooiste momenten uit mijn leven worden."