Tekent Mahrez nieuw contract bij Leicester? Het is 50/50

Tekent Mahrez nieuw contract bij Leicester? "Het is 50/50"

05-05-2016 14:38

Het is de vraag of Leicester City ook volgend seizoen nog kan beschikken over Riyad Mahrez. De Algerijnse sensatie kan een nieuw contract tekenen, maar schijnt te twijfelen

Mahrez werd afgelopen maandag landskampioen met Leicester City, terwijl hij vorige week werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Dat levert hem de belangstelling van de volledige Europese top, waaronder FC Barcelona en Real Madrid, op, meldt The Guardian donderdag.

De Britse kwaliteitskrant schrijft dat Leicester op de hoogte is van de aasgieren. De club werkt inmiddels aan een nieuw contract. In de laatste weken van mei moet de aanbieding rond zijn. Het is echter de grote vraag of Mahrez instemt met nog een jaar in het King Power Stadium.

"Ja, natuurlijk is er een mogelijkheid dat hij vertrekt", erkent zaakwaarnemer Kamel Bengougam. "Als je zo speelt als Riyad heeft gedaan dit seizoen, dan trek je de aandacht. Maar hij is blij bij Leicester. Ze spelen volgend seizoen in de Champions League. We bekijken het van dag tot dag. Als er op zijn leeftijd een grote club langskomt, ga je er natuurlijk wel over nadenken. Het is 50/50."

De 25-jarige Mahrez speelt sinds 2014 voor Leicester, dat hem voor een half miljoen overnam van het bescheiden Le Havre. Hij is inmiddels zeker twintig miljoen euro waard. Vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha van Leicester liet eerder deze week weten dat in principe niemand mag vertrekken.