VP EXCLUSIEF: Mark De Man maakt opmerkelijke carrièreswitch

VP EXCLUSIEF: Mark De Man maakt opmerkelijke carrièreswitch

05-05-2016 13:15

Mark De Man stond bij Anderlecht bekend als een harde, sobere verdediger, maar door blessures heeft hij zijn profcarrière moeten staken. Gelukkig vond hij snel een nieuwe uitdaging. Hij werkt nu als vertegenwoordiger voor schoonheidsgigant L'Oreal.

De Man heeft het roer na zijn carrière helemaal omgegooid. Hij weigerde een job bij Anderlecht en sloeg een nieuwe weg in. "Ik ben vertegenwoordiger voor L'Oreal, ik moet elke dag kappers gaan bezoeken en producten verkopen in de regio Limburg", vertelt hij aan Radio Scorpio en exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

Hoe komt een ex-profvoetballer daar terecht? "Dat is toevallig zo gekomen. Ik was eens op een feestje en toen ben ik toevallig iemand van L'Oreal tegengekomen. Hij was ook Anderlecht-supporter en vroeg me wat ik tegenwoordig deed. Ik zat gewoon thuis, dus vroeg hij me om een CV door te sturen. Hij zou zorgen dat het bij de juiste mensen terechtkwam. Mijn CV was enkel voetbal, maar ik heb toch een kans gekregen."

De Man is heel tevreden met zijn nieuwe carrière. "Ik doe dat nu vier jaar, ik moet zeggen dat ik het heel graag toe. Het zijn flexibele uren, ik heb heel veel sociaal contact en ik heb elke maand weer een uitdaging om de cijfers te halen. Dat ligt me goed."