VP EXCLUSIEF: Mark De Man weigerde mooie functie bij Anderlecht

VP EXCLUSIEF: Mark De Man weigerde mooie functie bij Anderlecht

28-04-2016 10:30

Mark De Man speelde van 2002 tot 2008 bij Anderlecht, maar daarna ging het een pak minder met hem. Mede door blessures moest hij zijn profcarrière vroeg vaarwel zeggen. Anderlecht wilde hem een functie geven, maar De Man zei nee.

"Een vijftal jaar geleden heb ik al contact gehad met Herman Van Holsbeeck, ik had toen net mijn trainersdiploma gehaald. Hij bood me aan om trainer te worden bij de U16, om daarna door te groeien naar beloftentrainer. Maar ik heb toen nee gezegd, want ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Trainer zijn is een hele verantwoordelijkheid", laat De Man weten op Radio Scorpio en exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

Vijf jaar geleden was De Man natuurlijk nog een prof, hij speelde toen voor Oud-Heverlee Leuven. Nu liggen de kaarten heel anders. "Ik sluit niet uit dat ik nog iets doe in het voetbal. Misschien niet als trainer, maar wel een andere job. Ik weet nog niet precies wat."

Een terugkeer naar Anderlecht zou voor De Man in ieder geval symbolisch zijn. Hij maakte in Brussel de grootste fout van zijn carrière. "Ik kon bij Anderlecht voor 3 jaar bijtekenen, maar ik heb ervoor gekozen om te vertrekken. Als ik dat opnieuw zou kunnen doen, zou ik zeker hebben bijgetekend."