KV Oostende sluipt dichter bij Genk na gevleide overwinning tegen Zulte Waregem

29-04-2016 22:24

Zulte Waregem heeft de 5-0 nederlaag tegen Club Brugge niet kunnen wegspelen. In eigen huis ging het met 1-2 onderuit tegen KV Oostende. De bezoekers uit Oostende bleken te sterk voor de jongens van Francky Dury.

Het spel ging in het begin van de wedstrijd goed op en neer, maar een doelpunt kwam er niet. Het was wachten op dat eerste foutje. Balverlies bij Zulte Waregem van Steve De Ridder zorgde dan eindelijk voor dat eerste doelpunt. Andile Jali kreeg de bal en gaf El Ghanassy het leer. Hij schuifde de bal rustig binnen. Na twintig minuten voetballen was Zulte Waregem op achtervolgen aangewezen.

De thuisploeg had meteen een antwoord klaar. Wie anders dan 'Mister Essevee' Mbaye Leye scoorde het doelpunt. De ervaren spits stond bij een corner helemaal alleen. Hij had de bal maar binnen te knikken. Didier Ovono had geen kans.

Goalgetter
Het sprankelende voetbal van de eerste helft bleef achterwege in de tweede helft. Joseph Akpala kreeg nog twee goede kansen voor KVO, maar besloot net naast. Invaller Knowledge Musona kon dan toch dat tweede doelpunt scoren. De goalgetter was net sneller op de bal dan doelman Kenny Steppe. Hij tikte de bal voorbij de doelman en het stond 1-2 na 75 minuten voetballen. Daar bleef het ook bij.

KV Oostende blijft ondanks de overwinning op de vijfde plek in het klassement staan. Het telt nu wel maar amper één puntje achterstand op Racing Genk, de nummer vier. De Limburgers moeten zondag echter nog aan de bak tegen Club Brugge. Zulte Waregem lijkt helemaal uitgeteld te zijn. Het telt nu 24 punten, dat zijn er acht minder dan KV Oostende.