'Anderlecht-voorzitter riskeert schorsing na bezoekje aan de scheidsrechters'

'Anderlecht-voorzitter riskeert schorsing na bezoekje aan de scheidsrechters'

02-03-2016 08:39
1

Ondanks het 3-3 resultaat en de knappe remonte van Anderlecht tegen Standard, was men toch niet tevreden met de uitslag. Vooral voorzitter Roger Vanden Stock kon maar moeilijk leven met het resultaat.

De voorzitter van Anderlecht reageerde zich na de wedstrijd af in de pers. Hij wees met de beschuldigende vinger naar scheidsrechter Bart Vertenten. Volgens Vanden Stock had Anderlecht 2 strafschoppen moeten krijgen, maar weigerde Vertenten die te fluiten. Sudpresse weet dat het zelfs nog verder ging. Vanden Stock zou na de wedstrijd de scheidsrechter gaan opzoeken zijn in de kleedkamer.

Vanden Stock werd volgens de Waalse bron uiteindelijk de deur gewezen zijn door 1 van de scheidsrechters, waarna de voorzitter de deur hard zou hebben dichtgeslagen. Het incident kan nog een staartje krijgen voor Vanden Stock. Bestuursleden zijn namelijk niet toegelaten in de neutrale zone. Het verhaal doet wat denken aan het bezoekje van Bart Verhaeghe tijdens de rust in Club Brugge-Moeskroen. De Club-voorzitter ging toen ook de scheidsrechter opzoeken. Hij kreeg uiteindelijk slechts een berisping.