Moeskroen-Péruwelz verandert van eigenaar om licentieproblemen te voorkomen

Moeskroen-Péruwelz verandert van eigenaar om licentieproblemen te voorkomen

20-02-2016 09:38

Moeskroen-Péruwelz zit nog in volle degradatiestrijd, maar denkt ook al aan volgend seizoen. De Henegouwse club heeft zijn licentie al ingediend. Moeskroen laat ook niets aan het toeval over en is boekhoudkundig van eigenaar veranderd.

De voorbije maanden was het bedrijf Gol Football Malta hoofdaandeelhouder van de club, maar dat is niet langer zo. Het bestuur van Moeskroen besloot om het bedrijf te vervangen door het Maltese Latimer. De club wil daardoor zeker zijn dat het een licentie krijgt.

Sterke man Pini Zahavi is namelijk eigenaar van Gol Football Malta. Omdat de club niet verweten wil worden van belangenvermenging, besloten ze om een ander bedrijf hoofdaandeelhouder te laten worden. Dat weet Het Laatste Nieuws. Het nieuwe bedrijf, Latimer, heeft echter nog steeds connecties met Zahavi. De neef van de spelersmakelaar is namelijk eigenaar van Latimer.

Opvallend: Moeskroen heeft ook een licentie voor Europees voetbal aangevraagd. De club hoopt in Play-Off 2 te geraken en daar Europees voetbal te halen. Als het dat weet af te dwingen, zal het die wedstrijden afwerken in het Regenboogstadion van Zulte Waregem.