AA Gent zet verder in op haar communitywerking: Bijdrage verdubbelen

AA Gent zet verder in op haar communitywerking: "Bijdrage verdubbelen"

13-02-2016 13:26

Voor aanvang van de wedstrijd tussen AA Gent en Moeskroen-Péruwelz hebben Gent-manager Michel Louwagie, Resul Tapmaz en Patrick Lips, voorzitter en ondervoorzitter van de vzw, de samenwerkingsovereenkomst tussen de club en vzw Voetbal in de stad ondertekend. Gent verlengt het contract met haar communitywerking tot 2019.

"Samen met de meerjarenovereenkomst werden bijkomend twee overeenkomsten afgesloten die vzw Voetbal in de stad in 2016 financieel versterken en transparantie bieden over de financiële bijdrage die KAA Gent doet voor het sportieve luik van het project Elk Talent Telt. Op deze wijze verdubbelt KAA Gent haar bijdrage aan vzw Voetbal in de stad in 2016 tot 140.000 euro", melden de Buffalo's op de website van de club.

"De overeenkomsten bevatten onder meer afspraken over de wijze waarop de communitywerking in de toekomst met commerciële partners van KAA Gent zal kunnen samenwerken en over de organisatie van een ‘fundraising’ Gala van de Communitywerking in de lente van 2016."

Vzw Voetbal in de stad werd in 2009 opgericht. De organisatie organiseert en coördineert de maatschappelijke werking van KAA Gent door onder meer voetbal te benutten voor sociale projecten, de supportersbetrokkenheid te vergroten, samenwerkingsverbanden te smeden en te bouwen aan een brede publiekswerking rond de club.

"In 2016 zal vzw Voetbal in de stad een budget beheren van 300.000 euro. De financiële bijdrage van de Stad Gent aan vzw Voetbal in de stad bedraagt 70.000 euro. De organisatie telt 2,5 VTE personeelsleden. vzw Voetbal in de stad werkt momenteel aan een nieuw meerjarenbeleidsplan tot en met 2019. Ook de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Voetbal in de stad en de Stad Gent loopt tot 2019", luidt de boodschap.