Boussoufa valt in en maakt meteen het verschil voor AA Gent

12-02-2016 22:17
24

Niemand minder dan de ingevallen Mbark Boussoufa opende de score voor AA Gent tegen Moeskroen-Péruwelz. Hij bewees zo direct zijn waarde aan coach Hein Vanhaezebrouck. In blessuretijd scoorde Danijel Milicevic nog uit een rechtstreekse vrije trap de 2-0. Gent wipt na deze overwinning over Club Brugge naar de eerste plaats.

AA Gent begon sterk in de eerste helft, maar liet heel wat kansen onbenut. Moses Simon moest op het half uur geblesseerd naar de kant en werd vervangen door niemand minder dan Mbark Boussoufa.

Gent liet heel wat kansen onbenut. Depoitre kopte een voorzet van Kums op de lat en Sels moest een schot van Vaccaro uit de bovenhoek ranselen.

Net wanneer je dacht dat het bij een scoreloos gelijkspel zou blijven, gebeurde het onvoorstelbare! De ingevallen Mbark Boussoufa nam vijf minuten voor affluiten een afvallende bal op de slof en trapte de openingstreffer hard binnen. De Ghelamco Arena ontplofte! 1-0.

Dussenne van Moeskroen-Péruwelz mocht vroegtijdig gaan douchen met twee keer geel en mist daardoor het cruciale degradatieduel tegen OHL. Danijel Milicevic trapte de vrije trap heerlijk voorbij Wagner.

Gent won met 2-0, al zal vooral de naam van Boussoufa onthouden worden na deze wedstrijd. De Buffalo’s wippen zo voorlopig over Club Brugge naar de eerste plaats.