Dit was de voormiddag: Hein was fout, Chinezen strijken neer en Vossen gelukkig

Dit was de voormiddag: Hein was fout, Chinezen strijken neer en Vossen gelukkig

13-02-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Vanhaezebrouck geeft zijn fout toe
Mbark Boussoufa mocht vrijdagavond sneller dan verwacht zijn comeback maken in de Jupiler Pro League. Met een heerlijk doelpunt was de Marokkaan van groot belang in de 2-0 zege tegen Moeskroen-Péruwelz. Hein Vanhaezebrouck nam Boussoufa niet op in de selectie voor de Champions League en lijkt daar nu al spijt van te hebben.

Tshimanga mag vertrekken
Het lijken de laatste weken te zijn van Derrick Tshimanga bij Racing Genk. De linksachter wil zijn contract niet verlengen en is door Peter Maes niet opgenomen in de selectie voor het duel tegen Waasland-Beveren. Daarom kiest Peter Maes ook voor Jerre Uronen en Dries Wouters in zijn selectie.

Vossen koos voor Club om gelukkig te zijn
Jelle Vossen maakte in de zomer de overstap van het Engelse Middlesbrough naar Club Brugge. De ex-aanvaller van Racing Genk voelde zich niet meer goed in zijn vel en koos daarom voor Club Brugge. Vossen benadrukt dat het meer om een persoonlijke keuze gaat, dan over een sportieve.

Chinezen willen zaakjes doen in België
De laatste weken zijn enkele clubs uit China zeer bedrijvig op de Europese transfermarkt. En nu zou ook een speler uit de Jupiler Pro League op weg zijn naar Azië. Guangzhou R&F zou namelijk aan het onderhandelen zijn met Julien Gorius over een transfer. De middenvelder komt bij Racing Genk niet meer aan spelen toe.

Castillo in topvorm
Heeft Club Brugge Nicolas Castillo dan toch te vroeg laten gaan? De Chileense aanvaller is opnieuw aan de slag in zijn moederland bij Universidad Catolica. En daar lijkt hij de weg naar het doel opnieuw gevonden te hebben. Na amper 5 wedstrijden kwam hij al 8 keer tot scoren voor zijn nieuwe club.