Hein slaat mea culpa na geval-Boussoufa: Als ik vroeger had kunnen praten...

Hein slaat mea culpa na geval-Boussoufa: "Als ik vroeger had kunnen praten..."

13-02-2016 07:05

Bij AA Gent wist Mbark Boussoufa meteen te overtuigen in de 2-0 overwinning tegen Moeskroen-Péruwelz. De Marokkaanse baltovenaar werd meteen de matchwinnaar. Boussoufa is terug, maar zal wel ontbreken in de Champions League.

De middenvelder werd door Hein Vanhaezebrouck niet op de spelerslijst voor de Champions League gezet. "Mijn info was heel duidelijk. Hij was zogezegd fysiek niet in orde. Het zou zeker twee maanden duren vooraleer we hem in topvorm gingen krijgen", zegt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

"Niet dus. Maar de fout is niet zozeer of hij erbij is of niet. Het probleem is dat we in Europa maar 21 spelers mochten inschrijven omdat we te weinig eigen opgeleide spelers hebben. Met 4 jeugdproducten hadden we 25 namen mogen opgeven. Dan was Boussoufa er altijd bijgeweest.

"Ach, als ik vroeger met hem had kunnen praten, had ik misschien een andere keuze gemaakt. Dat is een feit", besluit de coach van AA Gent. Komende woensdag nemen de Buffalo's het op tegen het Duitse VfL Wolfsburg.