Man City, AC Milan en Villarreal wilden me, alleen weigerde Gent me te verkopen

"Man City, AC Milan en Villarreal wilden me, alleen weigerde Gent me te verkopen"

13-02-2016 09:30
1

Yassine El Ghanassy acht zich eindelijk volwassen. Het voormalige supertalent van AA Gent is terug in België. De flankaanvaller van KVO wil bewijzen dat hij nog steeds kan voetballen. Al weet hij ook dat hij heel wat jaren heeft weggegooid.

In zijn eerste jaren bij AA Gent liep iedereen wild van El Ghanassy. Hij werd zelfs al gelinkt aan een pak Europese (sub)topclub. "Villarreal wilde me, Manchester City, AC Milan, Nice... Alleen weigerde AA Gent telkens om me te verkopen. Daardoor is er in mijn hoofd iets geknakt", geeft hij toe in Het Laatste Nieuws.

"Ik kon me nadien nog moeilijk motiveren. Weet je, soms denk ik: Als Michel Louwagie me toen wél had verkocht, dan zou mijn carrière er heel anders hebben uitgezien. Want uitlenen, dat is niet hetzelfde. Mais bon, die zaken behoren tot het verleden. Ik moet naar de toekomst kijken."

Die toekomst lijkt bij KV Oostende te liggen. "KV Oostende is een ambitieuze club - de voorzitter op kop. Het plan is om een topclub in België te worden, met een nieuw stadion. Ik wil met KVO geschiedenis schrijven en prijzen winnen, want ik verzeker je: hier loopt kwaliteit rond."