Wilmots sluit een EK voor Vossen en Depoitre niet uit: 'Interessant profiel'

Wilmots sluit een EK voor Vossen en Depoitre niet uit: 'Interessant profiel'

10-02-2016 13:09

Met het EK2016 in aantocht moet Marc Wilmots binnenkort enkele moeilijke beslissingen gaan maken. In de aanval heeft hij een pak opties. Zelfs aanvallers uit de Belgische competitie maken aanspraak op een selectie voor het EK.

Romelu Lukaku en Christian Benteke zijn de eerste opties voorin. Daarachter heeft Wilmots nog plek voor enkele back-ups. Onder meer Michy Batshuayi wordt genoemd, maar ook spitsen uit de Belgische competitie maken aanspraak op een selectie. Jelle Vossen en Laurent Depoitre mogen beginnen hopen.

Vossen verloor de laatste jaren zijn plek bij de Rode Duivels, maar Wilmots is hem niet uit het oog verloren. "Je ziet op de training dat Vossen één van de beste afwerkers is die we hebben. Hij heeft bovendien een ander profiel dan de meeste spitsen in de kern", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Gentenaar Depoitre kreeg zijn kans bij de Rode Duivels dit seizoen. Ook hij mag hopen op het EK. "Ik hoop dat Laurent de enorme evolutie voortzet die hij de voorbije jaren heeft doorgemaakt. Hij is een spits die de bal goed kan bijhouden, zo hebben we er weinig", zegt de bondscoach.