OFFICIEEL: AA Gent stunt en haalt Boussoufa terug naar België

OFFICIEEL: AA Gent stunt en haalt Boussoufa terug naar België

02-02-2016 00:00
1

De kogel is door de kerk: Mbark Boussoufa keert terug naar AA Gent. De voormalige Gouden Schoen ondertekende een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen. 

AA Gent heeft op enkele luttele minuten voor het verstrijken van de transferdeadline nog een grote vis aan de haak geslagen. Boussoufa zal de komende maanden weer te zien zijn op de Belgische voetbalvelden. De Marokkaan ruilt Lokomotiv Moskou dus voor de Buffalo's. En dat is wel een stunt van formaat, want Boussoufa stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van Anderlecht. Ook nu had de spelverdeler naar de Brusselaars kunnen gaan, maar Anderlecht weigerde

En zo komt Boussoufa weer naar de plek waar het voor hem allemaal begon. In 2004 streek Bous neer in het toenmalige Jules Ottenstadion. Hij veroverde meteen de harten van de Buffalo-fans. Na twee schitterende jaren klopte Anderlecht aan de deur. Ook daar ontpopte hij zich tot één van de lievelingen van het paars-witte publiek. Boussoufa won in zijn Anderlecht-periode tweemaal de Gouden Schoen.

Na zijn Belgische passage verhuisde Boussoufa naar Anzji Machatsjkala en Lokomotiv Moskou, maar hij kon daar zijn prestaties in de Jupiler Pro League nooit evenaren. Op 31-jarige leeftijd probeert Boussoufa nieuw leven in zijn carrière te blazen.