Vandenbempt verrast: Anderlecht weigerde de afgelopen dagen Boussoufa

Vandenbempt verrast: "Anderlecht weigerde de afgelopen dagen Boussoufa"

01-02-2016 22:06

Peter Vandenbempt is zeker: Mbark Boussoufa is op weg naar de Ghelamco Arena. Maar dan mag de Marokkaan zich flink gaan haasten. Op enkele uren van de transferdeadline is er nog niets concreet getekend. 

Dat het Gentse clubbestuur aan de onderhandelingstafel zit met Boussoufa is volgens Vandenbempt een zekerheid. Opvallend, Boussoufa zou de afgelopen dagen ook aangeboden zijn geweest bij Anderlecht, maar paars-wit weigerde. "Iemand heeft mij gezegd dat het een race wordt tegen de tijd. Het zal in ieder geval een contract worden tot het einde van het seizoen. Ik heb ook begrepen dat zij ook langs waren gegaan bij Anderlecht, maar daar is hij geen optie meer. Het zou dus gewoon gaan om een uitleenbeurt. Op het einde van het seizoen is hij een vrije speler", geeft Vandenbempt aan in Extra Time.

Filip Joos vraagt zich af hoe Boussoufa in het Gentse plaatje gaat passen. "Nu AA Gent, dat is raar. Zij zijn de ploeg die de vedetten maakt en nu komt er plots zo iemand. Maar ik ben toch ongelooflijk nieuwsgierig hoe dit zich zal ontwikkelen. Het kleinere AA Gent speelde toen in functie van Boussoufa. Nu ben ik wel benieuwd."