OFFICIEEL: Ferrera krijgt er een centrale middenvelder van Zulte Waregem bij

OFFICIEEL: Ferrera krijgt er een centrale middenvelder van Zulte Waregem bij

01-02-2016 21:40

Charni Ekangamene verlaat voor heel even Zulte Waregem. De centrale middenvelder maakt het seizoen vol bij Oud-Heverlee Leuven. De ploeg van Emilio Ferrera wist bij Essevee een aankoopoptie te bedingen. 

"Via de jeugd van FC Antwerp verkaste Ekangamene in 2010 naar toen nog zusterclub Manchester United. Daar speelde de middenvelder bij de U18 en de U21en trainde hij met jongens als De Laet, Januzaj en zelfs even Fellaini. Man United verhuurde Ekangamene in januari 2014 voor een half seizoen aan Carlisle United. Daar betwistte de Antwerpenaar vier competitiewedstrijden, toen hij plots vervroegd werd teruggeroepen door Manchester United. De ploeg van Moyes kampte met een pak blessures en wou er Ekangamene absoluut opnieuw bij. In de resterende maanden van dat kampioenschap groeide Charni uit tot dé sterkhouder bij de U21", beschrijft OHL de loopbaan van Ekangamene, die nog tot 2018 bij Zulte Waregem onder contract ligt.

"Zulte Waregem zag wel wat in de centrale middenvelder en bood hem in juli 2014 een contract voor vier seizoenen aan. Aanvankelijk ging het Ekangamene voor de wind bij de West-Vlamingen. Charni speelde enkele wedstrijden in de Europa League en stond ook meer dan regelmatig aan de aftrap in de Jupiler League. Dit seizoen viel Ekangamene naast de ploeg. De jonge Belg, die vorig jaar nog aantrad bij de Rode Duivels U21, hoopt aan Den Dreef zijn carrière te herlanceren. Hij zal met het nummer 31 spelen."

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015 - 2016