'KV Kortrijk betaalt vier miljoen euro voor Deens toptalent'

'KV Kortrijk betaalt vier miljoen euro voor Deens toptalent'

01-02-2016 10:29
1

KV Kortrijk staat dicht bij een overgang van Kenneth Zohoré, maar veel plezier zal het niet hebben aan die spits. Zohoré komt namelijk niet voor Kortrijk, maar wel voor Cardiff City. 

Sinds begin dit seizoen is Kortrijk eigendom van Vincent Tan, die ook Cardiff in handen heeft. Cardiff heeft nu een transferverbod aan zijn been, maar Kortrijk niet. Logische oplossing: de spelers die Cardiff wil halen worden gewoon gehuurd van Kortrijk. Op die manier kan de Maleisiër het verbod gemakkelijk omzeilen.

Het Laatste Nieuws heeft geprobeerd om iemand van Kortrijk aan de lijn te krijgen over deze bizarre constructie, maar daar zitten ze kennelijk verveeld met de zaak. Nochtans kan de deal ook nog voordeling voor Kortrijk. Zohoré is één van de grootste talenten van de Deense competitie, hij kost dan ook vier miljoen euro. Uiteraard is dat een recordbedrag voor Kortrijk. Als Zohoré doorbreekt en wordt doorverkocht krijgt Kortrijk een flink stuk van de koek, maar het dreigt wel de marionet van Cardiff te worden.