OFFICIEEL: Anderlecht laat toptalent op huurbasis naar Nederland trekken

OFFICIEEL: Anderlecht laat toptalent op huurbasis naar Nederland trekken

12-01-2016 20:11

Andy Kawaya gaat zijn geluk in Nederland beproeven. De vleugelspeler van Anderlecht trekt op huurbasis naar Willem II. Kawaya maakte indruk bij de beloften van paars-wit en debuteerde vorig seizoen met verve in de Champions League tijdens de wedstrijd tegen Arsenal, maar krijgt dit seizoen van Besnik Hasi niet de nodige speelminuten.

Het jeugdproduct van Anderlecht zette dinsdag officieel zijn krabbel onder het contract bij Willem II. "Contract getekend, nieuwe uitdaging! En nu aan het werk", klonk hij enthousiast op Facebook.

Kawaya voegde zich afgelopen week al bij de selectie van de Nederlandse eersteklasser. De aanvallende middenvelder kwam in totaal zeventien keer in actie in de hoofdmacht van Anderlecht. Kawaya vergaarde speelminuten in de Jupiler Pro League, de Beker van België, de Champions League en de Europa League.

"Het is belangrijk dat Andy speelminuten maakt, omdat we van zijn kwaliteiten overtuigd zijn", zei algemeen directeur Herman Van Holsbeeck nadat Kawaya richting Tilburg trok. "Daarom is er geen optie tot koop afgesproken met de Nederlandse club."

Bekijk het: Transferoverzicht Jupiler Pro League: winter 2015-2016

 

Content d'avoir enfin signé, le travail commence ! Contract getekend, nieuwe uitdaging ! En nu aan het werk ! #AK38 #willemii

Geplaatst door Andy Kawaya Official op dinsdag 12 januari 2016