Oplossing gevonden: overbodige Bruggeling trekt naar tweedeklasser

Oplossing gevonden: overbodige Bruggeling trekt naar tweedeklasser

05-01-2016 10:50

Club Brugge laat de afgelopen jaren aardig wat jongeren doorstromen naar de A-kern, maar middenvelder Yannick Reuten kon niet doorbreken bij Blauw-Zwart. Hij werd dan maar verhuurd aan KMSK Deinze, maar ook daar kan hij niet aarden. Nu krijgt hij een nieuwe kans bij ASV Geel: dat meldt zijn makelaarsbureau Cherry Sports.

De Limburger stak er bovenuit bij de beloften van Blauw-Zwart, maar zijn overstap naar de grote jongens is voorlopig nog geen succes. Bij Club Brugge heeft hij geen enkele officiële minuut mogen spelen, en ook bij Deinze liep het voor geen meter. De club staat slechts veertiende in Tweede Klasse en ontsloeg ook coach Dennis Van Wijk, niet echt de ideale omstandigheden voor een uitleenbeurt. Hij kon voor de winter wel nog acht keer een basisplaats versieren.

Reuten zou normaal gezien een volledig jaar verhuurd worden aan Deinze, maar voor de Oost-Vlamingen hoeft dat niet per se. Daarom is er met ASV Geel nu een andere oplossing gevonden. In de zomer loopt het contract van Reuten af bij Club Brugge, tenzij er een spectaculaire ommekeer komt zal dat contract niet worden verlengd.