OFFICIEEL: Racing Genk heeft beet, nieuweling trekt meteen mee op stage

OFFICIEEL: Racing Genk heeft beet, nieuweling trekt meteen mee op stage

01-01-2016 14:29

Zoals verwacht heeft Racing Genk Ruslan Malinovsky kunnen strikken. Het leent de middenvelder voor zes maanden van Shakthar Donestk. Dat laat Racing Genk weten via de officiële kanalen.

Sébastien Dewaest had de transfer al aangekondigd en nu doet ook de club dat. "RC Genk bevestigt de komst van Oekraïens international Ruslan Malinovsky", klinkt het. "De 22-jarige middenvelder, onder contract bij Shakhtar Donetsk, komt over van het Oekraïense Zorya Luhansk. De ploeg die in augustus Charleroi uitschakelde in de 3de voorronde van de Europa League. Daarbij scoorde Malinovsky drie van de vijf doelpunten."

"Sinds januari 2014 speelde Malinovsky op huurbasis bij Luhansk, waar hij goed was voor 51 matchen, 10 goals en 8 assists. Hij maakt ook deel uit van de Oekraïense nationale ploeg, met 5 selecties en 3 invalbeurten."

Racing Genk bedwong geen aankoopoptie, maar wist wel iets anders uit de brand te slepen. "Bij KRC Genk tekent Malinovsky een contract tot het einde van het seizoen. KRC Genk heeft bovendien een voorkooprecht bedongen, waardoor een langer verblijf van de Oekraïner steeds mogelijk is." 

Malinovsky trekt meteen mee op stage met Genk. De club traint deze winter in het Spaanse San Pedro del Pinatar in Murcia.

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League 2015 - 2016 winter