OHL heeft wintertransfer beet: Ex-Standard-verdediger voorgesteld aan den Dreef

OHL heeft wintertransfer beet: Ex-Standard-verdediger voorgesteld aan den Dreef

29-12-2015 15:15

OHL heeft een kersverse wintertransfer beet. Antonio Eduardo Pereira Dos Santos, beter bekend onder zijn voetbalnaam Kanu, tekende woensdagmiddag een contract voor twee en een half seizoen bij OHL. Dat meldt de Leuvense club fier op haar website. Maandag stapt Kanu met zijn nieuwe teamgenoten al op het vliegtuig richting het Spaanse Oliva voor de winterstage.

Kanu voetbalde al eerder in de Belgische hoogste klasse. Tussen 2011 en 2014 verdedigde hij de felrode kleuren van Standard. Zowat honderd wedstrijden speelde de boomlange Braziliaanse centrale verdediger. Onverzettelijkheid en duelkracht typeren Kanu.

In 2015 ruilde Kanu Sclessin in voor het Portugese Vitoria Guimaraes, ondanks mouwgetrek vanwege RSC Anderlecht. Bij de middenmoter scheerde Kanu geen hoge toppen, en zat hij vaak op de bank omdat Vitoria uit financiële overwegingen veel jeugdspelers liet opdraven. Kanu werd uitgeleend aan EC Vitoria, een Brazilaanse Tweedeklasser. Daar verging het de verdediger beter: Kanu kon met Vitoria de promotie vieren. 

Ondanks de successen in eigen land gaf Kanu zijn Europese droom nooit op. OHL aarzelde dan ook niet om de 31-jarige verdediger binnen te halen. Kanu is niet alleen een certitude achteraan, hij kan ook scoren. In zijn laatste tien wedstrijden scoorde Kanu vier keer met het hoofd.