Oostende kuist kern uit: vergeten rechtsachter trekt naar Tweede Klasse

Oostende kuist kern uit: vergeten rechtsachter trekt naar Tweede Klasse

28-12-2015 10:15

De Fransman Xavier Luissint maakte vorig seizoen nog aardig wat minuten voor KV Oostende, maar nu is zijn plaats ingenomen door Brecht Capon. De 32-jarige Fransman pakt dus zijn koffers en trekt naar Brugge. Cercle Brugge, wel te verstaan.

Luissint kreeg zijn jeugdopleiding, maar hij trok al in 2008 naar de kustploeg. Met succes, want hij speelde bijna 200 wedstrijden voor Oostende. De overstap naar Eerste Klasse was echter moeilijk voor hem, en hij verdween dit seizoen dan ook volledig naar de achtergrond. Cercle Brugge had afgelopen al interesse in de Fransman, maar toen mocht hij niet weg. Nu meldt Het Nieuwsblad dat hij uiteindelijk toch bij Cercle Brugge heeft getekend.

Oostende roert zich in ieder geval deze winter, want er moeten nog aardig wat spelers andere oorden opzoeken. Ook voor Mathieu Cornet en Baptiste Schmisser is er ondertussen een oplossing uit Tweede Klasse, Bjorn Ruytinx gaat het nog een verdieping lager zoeken. Oostende haalde deze zomer aardig wat grote namen binnen, maar de kern is daardoor momenteel veel te breed.