'El Toro' zal voortaan op zoek gaan naar doelpunten in de Derde Klasse

'El Toro' zal voortaan op zoek gaan naar doelpunten in de Derde Klasse

28-12-2015 08:28

Derdeklasser FCO Beerschot Wilrijk haalt een grote naam bij de ploeg. De Antwerpse club zit maandag rond de tafel met Bjorn Ruytinx. De ervaren spits van KV Oostende lijkt op weg naar het Kiel.

De spits zal in principe zes maanden gehuurd worden van de Kustploeg, waar hij de laatste maanden niet aan spelen toekwam en einde contract is. De Ratten zouden de helft van zijn loon betalen. De andere helft is voor KVO. De ervaren spits kwam dit seizoen niet meer in actie voor de Oostendenaren en mocht vertrekken bij de club. Hij werd aan clubs als OHL en Lommel United gelinkt, maar kiest dus toch voor een avontuur in Derde Klasse.

"Beerschot zou een ongelofelijke uitdaging zijn", aldus Ruytinx in Het Nieuwsblad. "Voor zo’n publiek wil ik altijd spelen. Mijn charisma en die fans: dat kan matchen", besluit de spits. Ruytinx speelde in het verleden in Tweede Klasse voor OHL. Hij scoorde daar 79 doelpunten in 254 duels en werd daarmee een icoon aan Den Dreef. Die status wil hij ook bij Beerschot-Wilrijk verwerven.