OHL wilt in Eerste Klasse blijven en versterkt zich met vaste waarde Ligue 1

OHL wilt in Eerste Klasse blijven en versterkt zich met vaste waarde Ligue 1

17-12-2015 10:25

Oud-Heverlee Leuven heeft een eerste winterversterking beet. OHL haalt met Jean Calvé een ervaren rot binnen. Calvé was jaren vaste waarde in de Ligue 1, en speelde onder meer voor Nancy en Le Mans. Leuven kan de ervaring van de Fransman goed gebruiken, want het staat vooralsnog voorlaatste in de vaderlandse competitie. 

"Bienvenue, Jean!" Met die boodschap pronkte OHL donderdag op de officiële website van de club. Jean Calvé is een 31-jarige transfervrije rechtsachter met honderdvijftig wedstrijden in de Ligue 1 op de teller. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

In de Franse Eerste Klasse speelde Calvé voor Sochaux, Le Mans, Nancy, Lorient, Grenoble en Caen. Hij maakte ook een tussenstop in de Engelse First Division, waar hij bij Sheffield United aan de bak ging. De voorbije drie seizoenen verdedigde Calvé de rechterflank van Caen, maar hij kon niet verhinderen dat Caen vorig seizoen naar Tweede Klasse zakte.

De Fransman beschikt over een puntgave traptechniek. Hij scoort regelmatig op vrije trap, en kijkt niet op een assist meer of minder. Coach Emilio Ferrera heeft opties met de Fransman, die ook centraal in de defensie kan spelen.