Wilmots is duidelijk: Rode Duivels in functie van De Bruyne tegen Andorra

Wilmots is duidelijk: Rode Duivels in functie van De Bruyne tegen Andorra

06-10-2015 21:22

Marc Wilmots heeft in zijn kaarten laten kijken op de persconferentie na de eerste groepstraining van de Rode Duivels in Neerpede. Hij opteert voor een 4-2-3-1 en een prominente rol voor Kevin De Bruyne, die het spel vanuit zijn centrale positie moet verdelen. “Kevin kan het spel versnellen, hij kan doelpunten maken en laat anderen scoren”, verduidelijkte de bondscoach.

Kevin De Bruyne heeft zijn miljoenenoverstap naar Manchester City opperbest verteerd. Afgelopen weekend blonk KDB uit met een knap doelpunt en enkele beslissende passes. Zo lag hij mee aan de basis van de riante winst tegen Newcastle, een mooie prestatie die ook onze bondscoach niet ontgaan is. Wilmots zal De Bruyne immers uitspelen in het centrum, en niet – zoals wel vaker – op de rechterflank.


“Ik zal met twee zessen spelen in steun van De Bruyne”, vertelde Wilmots zonder omwegen aan de aanwezige pers. “Ik heb mijn spelers gezegd dat ik niet meer met de lange bal wil spelen, zoals in Cyprus (0-1). Ik wil korte passes over de grond, dat is ons spel.” De bondscoach komt op deze manier tegemoet aan de kritiek op het te trage spel van de Duivels in de voorbije matchen. De Bruyne krijgt zaterdag allicht Chadli en Hazard naast zich.


Hoewel België bij winst tegen Andorra zeker is van een EK-ticket, gaf Wilmots ook nog aan dat hij enkel tevreden is met een zes op zes. Achterin heeft de bondscoach echter nog wel wat puzzelwerk voor de boeg. Vermaelen is hoe dan ook out. Kompany mist al zeker Andorra en is hoogst twijfelachtig voor de match van dinsdag tegen Israel. Jason Denayer heeft vocht in de knie en trainde niet mee. Nicolas Lombaerts was gelukkig wel van de partij en lijkt geen hinder meer te ondervinden van de enkelblessure die hij opliep in de Champions League-match tegen Gent. "Gezien de omstandigheden kan het zijn dat ik helemaal geen risico's zal nemen met spelers die met kwaaltjes sukkelen. Kijk maar naar wat er met Denayer is gebeurd. Voorts zullen we bekijken wie het best tot zijn recht komt op kunstgras."