OFFICIEEL: Talent uit de Premier League strijkt neer op Stayen
Cuevas is de derde Chelsea-huurling in dienst bij STVV

OFFICIEEL: Talent uit de Premier League strijkt neer op Stayen

10-08-2015 17:14

Er is een nieuwe kolonie in de maak in Limburg. Sint-Truiden heeft een derde speler van Chelsea weten te strikken. De Chileen Cristian Cuevas zal één seizoen op huurbasis bij de promovendus spelen. 

De twintigjarige Cuevas zal voor de vierde keer sinds zijn overgang naar Chelsea uitgeleend worden. Dit seizoen is Sint-Truiden de gelukkige. De promovendus mag het komende seizoen genieten van de Chileense flankspeler. Cuevas werd in 2013 gekocht door Chelsea. Hij werd door de Engelse club weggeplukt bij het Chileense CD O'Higgins. Nadien leende Chelsea hem uit bij achtereenvolgens Vitesse, FC Eindhoven en Universidad de Chile.

Cuevas speelde nog geen enkele minuut bij Chelsea. Enkel bij FC Eindhoven kon Cuevas zich manifesteren. Bij de andere ploegen kwam hij nooit in actie. Het is al de derde speler van Chelsea die neerstrijkt op Stayen. Eerder maakte de club ook de komst bekend van middenvelder Victorien Angban en aanvaller Joao Rodriguez. Cuevas zal komend weekend al in actie kunnen komen voor Sint-Truiden. Dan nemen de Kanaries het op tegen landskampioen AA Gent.