OFFICIEEL: Maes moet zich tevreden stellen met plan B, nieuwe verdediger bij Genk
Dewaest wordt de nieuwe verdediger van KRC Genk

OFFICIEEL: Maes moet zich tevreden stellen met plan B, nieuwe verdediger bij Genk

10-08-2015 15:52

KRC Genk heeft zijn vervanger voor Mbodji Kara gevonden heeft. Sébastien Dewaest mag zich opmaken voor een Genks avontuur. Dat staat op de website van KRC Genk. Met deze transfer krijgt het bestuur van KRC Genk toch zijn zin. 

Afgelopen vrijdag speelde KRC Genk zijn topverdediger Kara kwijt aan RSC Anderlecht en dus moest men in de Cristal Arena snel op zoek naar een waardige vervanger. En die heeft het Genkse bestuur bij Sporting Charleroi gevonden. Sterkhouder Dewaest trekt voor vijf seizoenen naar de drievoudige landskampioen. De Belgische verdediger ondertekende een contract tot 2020. Over een transferbedrag is nog niets bekend. 

Met de transfer van Dewaest krijgt het Genkse bestuur dan toch zijn zin. Dewaest stond met stip op één als vervanger van Kara, maar coach Peter Maes had liever iemand anders gezien. De Limburger richtte zijn pijlen op Milos Kosanovic van KV Mechelen. De Serviër maakte ook bekend dat hij graag in het truitje van KRC Genk zou spelen, maar die plannen lijken nu voor in de prullenmand te zijn.