Ook Charleroi snoept Club Brugge punten af in de Jupiler Pro League
Leuk duel met vreemd resultaat in het Zwarte Land

09-08-2015 19:51

Het duel tussen Charleroi en Club Brugge eindigde op 0-0. Ondanks dat de twee ploegen kansen genoeg kregen, konden Nicolas Penneteau en Sébastien Bruzzese hun netten schoonhouden. Door het gelijkspel telt Charleroi na drie speeldagen vijf punten. Club Brugge heeft er vier.

In een aangename openingsfase kwam het meeste druk van Club Brugge. Het dreigde ook met pogingen van Hans Vanaken en Obbi Oulare (tegen de paal). Het claimde ook tevergeefs een strafschop na een fase met Dion Cools in de zestien van Charleroi.

Pas na twintig minuten kwam de thuisploeg in de partij, maar kwam toen ook wel bijna op achterstand. De inlopen Vanaken kon niet scoren. Abdoulay Diaby had dan weer pech dat Sébastien Dewaest zijn poging – met de schouder – van de lijn keerde.

Na de rust kregen we een ander spelbeeld. Club Brugge kwam nog amper tot kansen, terwijl Charleroi wel gevaarlijk was. Maar ook de Zebra's waren voor de goal niet efficiënt. Zo bleef het 0-0 in het Zwarte Land.