Anderlecht krijgt goed nieuws door geruzie van Standard om Mpoku
Anderlecht kan Ezekiel binnenhalen

Anderlecht krijgt goed nieuws door geruzie van Standard om Mpoku

07-07-2015 07:05

Standard is het wispelturige gedrag van Al-Arabi beu. De Luikse club wacht nog steeds op het geld voor de transfer van Paul-José Mpoku, maar de Qatarezen lijken niet bereid om het gevraagde bedrag op tafel te leggen. Standard zal dinsdag dan ook een officiële klacht indienen bij de FIFA.

In januari van dit jaar toonde Al-Arabi interesse in aanvallende middenvelder Mpoku. Beide clubs onderhandelen over een transfer, maar op het einde van de transferperiode kregen ze die nog niet rond. Op dat moment werd wel een deal getekend dat de transfer op 1 juli zou ingaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Bij die deal werd afgesproken dat Al-Arabi 4,9 miljoen euro zou betalen voor Mpoku, maar die vertikken dat nu te doen. Standard is het wispelturige gedrag van de Qatarezen dan ook kotsbeu en trekt naar de FIFA. Voor Mpoku zoekt men bij Standard nu naar een andere koper.

Ezekiel

Het geruzie tussen Standard en Al-Arabi is mogelijk wel goed nieuws voor Anderlecht. De klacht van Standard kan mogelijk voor een reactie zorgen in het transferdossier van Imoh Ezekiel. De Rouches wilden de Nigeriaan nog één seizoen huren, maar daar lijkt nu niets meer van in huis te komen. Anderlecht beschikt plots over de beste papieren om Ezekiel binnen te halen.