Italiaanse media over Club Brugge: 'Thiago als meest gevaarlijke man'

Italiaanse media over Club Brugge: 'Thiago als meest gevaarlijke man'

8 mei - 10:19 Laatste update: 10:26
14

Niet donderdag maar woensdagavond staat de terugwedstrijd tussen Club Brugge en AC Fiorentina, in de halve finales van de UEFA Conference league op het programma. La Viola won de heenwedstrijd met 3-2, maar Blauw-Zwart wil er in een vol Jan Breydel alles aan doen om door te stoten naar de finale. Voetbalprimeur.be bekeek alvast wat de Italiaanse media te zeggen had over de terugwedstrijd.

La Gazzetta dello Sport wil verlengingen en/of strafschoppen niet uitsluiten en lijkt vooral op z'n hoede te zijn voor Club Brugge-spits Igor Thiago. 'Brugge zal opnieuw in een 4-2-3-1 spelen met Thiago als meest gevaarlijke man', klinkt het in de roze krant. De Braziliaan heeft duidelijk indruk nagelaten na zijn fraaie goal in het Stadio Artemio Franchi. Daarnaast zijn ze bij de Italiaanse krant op hun hoede voor het gevaar bij 'dode spelmomenten' dat van Hugo Vetlesen en Maxim De Cuyper zou kunnen komen. 

Bij Rai Sport zijn de prestaties van Club Brugge in de Jupiler Pro League niet onopgemerkt gebleven. Bij de Italiaanse krant stellen ze dat 'Fiorentina voor een allesbehalve makkelijke situatie' staat, 'gezien Club Brugge ondertussen op de leidersplek staat in de Champions' Play-offs', klinkt het. 

Bij Sky Sport Italia sprak men met Fiorentina-verdediger Martinez Quarta, die duidelijk erg op z'n hoede is voor Thiago. 'Het is een sterke spits', klinkt het in de krant. 'We zullen in elke linie goed moeten zijn en leren van onze fouten. Het verlangen in de groep is alvast erg groot om Fiorentina opnieuw naar een finale te brengen.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.