'Promovendus Willem II en Maes gooien lijntje uit naar Sebaoui (ex-Beerschot)'

'Promovendus Willem II en Maes gooien lijntje uit naar Sebaoui (ex-Beerschot)'

8 mei - 10:21

Willem II keert volgend seizoen terug naar de Eredivisie, mede dankzij trainer Peter Maes. Nu dat zeker is, kan de club op zoek naar versterkingen. Maes en co hebben hun oog laten vallen op Ilias Sebaoui, die als jeugdspeler doorbrak bij K. Beerschot V.A.. Vanuit Tilburg is er al een 'nadrukkelijk lijntje' uitgegooid, meldt het Brabants Dagblad.

Feyenoord nam Sebaoui in de zomer van 2023 over van Beerschot en stalde hem direct bij Dordrecht. In de Keuken Kampioen Divisie maakt de middenvelder annex aanvaller veel indruk. Eerder werd al duidelijk dat meerdere Eredivisie-clubs de Marokkaans jeugdinternational (die ook een Belgisch paspoort heeft) op de radar hebben. Go Ahead Eagles zou al concreet in de markt zijn. Willem II komt daar nu bij.

Het is zeer waarschijnlijk dat Sebaoui zijn contract bij Feyenoord, dat doorloopt tot medio 2025, met één jaar verlengt. Vermoedelijk sluit hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij de Rotterdammers, waarna er over zijn toekomst besloten wordt. 'Hoe dan ook hebben de nu verantwoordelijken Sebaoui al op de radar', klinkt het.

Dat Sebaoui er goed opstaat in Nederland, wordt bij Dordrecht niet als een verrassing gezien. Jens Raven, ploeggenoot van de spelmaker, liet zich onlangs in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.nl, al lyrisch uit over Sebaoui. "Als hij de motor even aanzet, is hij niet te houden. Er zijn trainingspartijtjes geweest dat ik dacht: dit is wel drie, vier tandjes hoger", zei hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.