Oostendse 'rotte appel' is geen sfeermaker: 'Hij lacht geen vijf keer per jaar'
Franse middenvelder is niet populair aan de kust

Oostendse 'rotte appel' is geen sfeermaker: 'Hij lacht geen vijf keer per jaar'

30-01-2015 07:21

Na de zware afstraffing tegen KV Kortrijk (1-7) werd er bij Oostende naar oorzaken gezocht voor de makke prestatie. Eén van die oorzaken was volgens de pers de slechte teamsfeer: vooral middenvelder Franck Berrier zou het heel bont maken aan de kust en de hoofdreden zijn van de lusteloosheid. Coach Frederic Vanderbiest ontkent niet dat het een moeilijke jongen is, maar wil toch wat nuanceren.

Nadat Berrier zonder interviews te geven vertrok na de partij Gent-Oostende (3-1) was het voor zijn ploegmaats moeilijk te verbergen dat hij niet goed in de groep ligt. Onder andere rechterwinger Niels Coussement gaf hem een veeg uit de pan en wees hem er via de pers op dat de ploeg het belangrijkste is. Is Berrier dan een rotte appel binnen de kern? Vanderbiest wil niet weten van die beschuldigingen: "Ik heb liever dat men naar mij wijst dan naar mijn spelers. Ik heb het de groep rechtuit gevraagd, of iemand problemen heeft met Franck. Niémand dus", reageert hij kort in Het Nieuwsblad.

Dat Berrier een zonnetje in huis is zal de oefenmeester weliswaar nooit beweren: "Franck is gewoon een beetje een nukkige jongen, die geen vijf keer per jaar lacht, maar meer is er niet. Ze moeten van mij ook niet allemaal de beste vrienden zijn die elke week met elkaar uit gaan eten. Wij deden dat indertijd bij RWDM wel, maar na vier maanden zaten sommigen bij anderen hun vrouw", toont Vanderbiest zich recht voor de raap. Dat risico lopen ze met Berrier dus blijkbaar niet.