Martens maakt zich druk om beschuldigingen: Slachtoffer van politiek spelletje
Martens reageert na beschuldigingen

Martens maakt zich druk om beschuldigingen: "Slachtoffer van politiek spelletje"

28-01-2015 09:10

Steve Martens, CEO van de voetbalbond, reageert na de beschuldigingen van het financieel wanbeleid in Het Laatste Nieuws. Die beweert dat de bond helemaal geen verlies, maar wel winst heeft gemaakt.

In Het Laatste Nieuws kwam via een financiële doorlichting naar buiten dat de KBVB ongeveer 200.000 euro verlies zou gemaakt hebben in een WK-jaar. Onder meer financieel wanbeleid was de oorzaak voor het verlies, maar volgens Martens is dat onjuist.

"Ten eerste is het te betreuren dat een interne nota, die alleen maar gaat over onkosten, openbaar gemaakt wordt", vertelt hij op Radio 1. "Ten tweede hebben we geen verlies gemaakt, maar 600.000 euro winst. Dat komt omdat je financiën van de twee vleugels van de bond, de Vlaamse en Waalse, en de overkoepelende vleugel, moet samentellen."

"In het artikel worden de zaken verkeerd voorgesteld. Het gaat alleen maar over kosten, maar er zijn ook inkomsten. De Raad van Bestuur heeft enkele vragen gesteld en wij hebben daarop geantwoord. Het was al de bedoeling om over deze nota open te communiceren en dat ga ik nu ook doen. Ik gooi alle cijfers in het openbaar.”

Jaloezie

Martens is helemaal niet tevreden dat de interne nota gelekt werd. "Ik vind dit geen manier van werken. Ik sta 100 procent achter mijn Raad van Bestuur, maar sommige andere mensen binnen de KBVB kan ik blijkbaar niet vertrouwen."

"Er wordt hier een politiek spel gespeeld achter de schermen en daar zijn wij het slachtoffer van geworden. Het gaat hier om macht en jaloezie. Of mijn eigen positie nu in het gedrang komt? Dat is niet aan mij om over te oordelen."