Genk-fans willen directe versterking maar krijgen een onbekende 18-jarige
Nigeriaanse verdediger tekent waarschijnlijk een overeenkomst

Genk-fans willen directe versterking maar krijgen een onbekende 18-jarige

15-01-2015 10:58

Eerder deze week kondigde de Genkse technisch directeur Gunter Jacob zijn ontslag aan: feest voor de fans, want zijn beleid om goedkope jonge spelers te halen in plaats van gevestigde waarden was helemaal niet populair. Toch haalt Genk met Wilfried Ndidi opnieuw een speler binnen die niet direct inzetbaar is.

Wilfried Ndidi is een 18-jarige Nigeriaan. De centrale verdediger kan wel al wat adelbrieven neerleggen: hij was één van de uitblinkers van de Nigeriaanse beloftenploeg op het recente WK van de U20. Omdat hij toen nog niet meerderjarig was kon Genk hem nog niet wegplukken uit zijn thuisland, maar sinds december is hij achttien. Niets staat dus nog in de weg van een overeenkomst tussen beide partijen, Ndidi heeft zelfs al medische testen afgelegd.

Ndidi is al een tijdje tester bij Genk en speelde zelfs mee in de oefenwedstrijd tegen MVV, maar Genk communiceerde niet of nauwelijks over de Nigeriaan. Ze willen namelijk een scenario vermijden zodat dat van de Jamaicaan Leon Bailey. Die trainde ook mee bij de Limburgers terwijl hij nog geen achttien en dus geen contract kon tekenen voor blauw-wit: een paar weken later sleet zijn weinig betrouwbare manager hem uiteindelijk bij Ajax. De contacten met Ndidi willen ze dus niet aan de grote klok hangen.