Denswil verrast Ajax en kiest voor snelle transfer naar koploper van België

Denswil verrast Ajax en kiest voor snelle transfer naar koploper van België

03-01-2015 23:30
40

Niet Juventus, Bayern München, Manchester United of SS Lazio, maar Club Brugge wordt de nieuwe club van Stefano Denswil. De verdediger komt over van Ajax.

De Telegraaf maakt zaterdagavond bekend dat Denswil per direct naar België verkast. Hij tekent voor 3,5 jaar bij de koploper van België, waar Ruud Vormer ook onder contract staat. Het is niet bekend hoeveel geld Club Brugge neertelt.

Denswil is al akkoord met zijn nieuwe werkgever en reist zondag niet met Ajax mee naar Qatar, waar de club een trainingskamp heeft belegd. Ajax heeft bij Brugge een percentage op de eventuele doorverkoop van de verdediger bedongen.

Denswil kreeg deze week te horen dat hij in januari transfervrij mag vertrekken uit Amsterdam. Ajax weigerde nog langer energie te steken in de contractverlenging van de verdediger, die dit seizoen Niklas Moisander niet uit de basis wist te spelen. De Fin vertrekt ook, maar dan in de zomer.

Denswil werd niet gedwongen om te vertrekken. Bij Ajax mocht hij het seizoen afmaken, maar het 21-jarige talent kiest toch voor een snelle transfer naar Club Brugge.