Drie Belgen genomineerd voor prestigieuze prijs voor spelers onder 21
Januzaj, Praet en Origi kunnen Golden Boy winnen

Drie Belgen genomineerd voor prestigieuze prijs voor spelers onder 21

25-10-2014 23:44

Tuttosport zal in de december weer de begeerde prijs voor de 'Golden Boy' uitreiken, de Gouden Bal voor beloftevolle spelers. De Italiaanse krant maakte zaterdag de veertig genomineerden bekend voor de prijs. Daar zitten enkele bekende koppen bij van het Belgische voetbal.

In de lijst zitten er maar liefst drie Belgen tussen de genomineerden. Divock Origi (Lille), Adnan Januzaj (Manchester United) en Dennis Praet (Anderlecht) maken kans om de prijs te winnen. Anderlecht vaardigt nog één speler af met de Serviër Aleksandar Mitrovic.

Een prijs in de wacht slepen lijkt echter zo goed als onmogelijk. Er schuilt heel wat talent in de lange lijst. Zo werden ook Raheem Sterling (Liverpool) en Munir El Haddadi (Barcelona) genomineerd voor de prijs.

De Golden Boy bestaat sinds 2003, toen won Rafael van der Vaart de eerste prijs. Daarna mochten Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze en Isco zich de Golden Boy van het voetbal noemen. Paul Pogba werd vorig jaar uitgeroepen tot de beste speler.