'Nederlandse voetballer verdachte in 'megaproces' tegen 'plofkraakbende''

'Nederlandse voetballer verdachte in 'megaproces' tegen 'plofkraakbende''

26 april - 15:15 Laatste update: 15:20

Voormalig profvoetballer Soufan E. (ex-De Graafschap) is een van de verdachten in het megaproces tegen zestien voornamelijk Nederlandse verdachten van plofkraken in Duitsland. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. 

De 'megarechtszaak' ging donderdag van start in Duitsland. Het Openbaar Ministerie van Bamberg beschuldigt de verdachten van het opblazen van dertig geldautomaten verspreid door heel Duitsland. Het opblazen zou in 2021 zijn begonnen. Er is voor miljoenen euro's aan schade aangericht. 

De verdachten hebben uiteenlopende beroepen. Van administratief medewerker tot logistiek werknemer én dus ook voormalig profvoetballer. 'Het blijkt Soufian E., die bij De Graafschap onder contract heeft gestaan en met de 'Superboeren' in 2015 naar de Eredivisie promoveerde', weet De Telegraaf te melden. 

De inmiddels 29-jarige Utrechter zat daarvoor nog in de jeugdopleiding van FC Utrecht en Vitesse/AGOVV. In 2022 was hij voor het laatst actief bij derdedivisionist Sportlust '46. Het is niet duidelijk welke straf hem boven het hoofd hangt. De volgende zitting is op 8 mei. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.