De vorm van Union? ‘Een verlies van vertrouwen door Calimero te spelen’

De vorm van Union? ‘Een verlies van vertrouwen door Calimero te spelen’

17 april - 18:53
5

Union Saint-Gilloise verloor afgelopen speeldag met 2-1 van RSC Anderlecht (dat trouwens met tien man eindigde). Tijdens een recente aflevering van "Complètement Foot" werd de zorgwekkende vorm van Union besproken. Een teleurstellende 0 op 9 in het begin van de play-offs. 

Analist Nordin Jbari opent de discussie door te wijzen op toenemende individuele fouten: "Moris, die een uitzonderlijk seizoen heeft, maakt twee fouten in de play-offs en brengt zijn team in een moeilijke situatie”, merkte hij op, geciteerd door RTBF.

Christine Schréder voegt toe dat de problemen zich uitstrekken tot aan de kern van het team: "Er zijn te veel kleine dingen die de ruggengraat van de ploeg hebben gekrast”, opent de analiste. “Vanhoutte, die in de verdediging moet spelen, en ook Amoura, scoren niet meer. Dat is veel pech." Deze opeenstapeling van uitdagingen hebben volgens het panel geleid tot een zichtbare impact op de prestaties en het vertrouwen van de spelers.

Nordin Jbari wijst erop dat zelfs coach Blessin tekenen van wankelheid vertoont, zoals volgens Jbari bleek uit zijn opmerkingen tijdens een persconferentie. "Als je zegt dat niemand wil dat de Union kampioen wordt, betekent dat al dat er een probleem is. Het betekent dat je het vertrouwen in jezelf verliest door de Calimero te spelen." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.