Degryse waarschuwt De Bruyne en Doku: Met die twee cowboys voorin bij Real

Degryse waarschuwt De Bruyne en Doku: "Met die twee cowboys voorin bij Real"

17 april - 16:21
6

Woensdagavond volgen de andere twee kwartfinales in de Champions League, met naast Bayern München - Arsenal FC een zo mogelijk nóg spraakmakendere affiche tussen Manchester City en Real Madrid. Ook Marc Degryse kan niet voorspellen welke van beide grootmachten de bovenhand zal halen.

"De heenmatch was top", blikt de analist bij de podcast Vier-nul nog eens terug op vorige week. Na enkele prachtige doelpunten eindigde de ontmoeting in Santiago Bernabeu op 3-3. Alles ligt dus nog open voor de terugpartij. Als thuisploeg zou je het voordeel in Manchester leggen. Degryse gaat daarin mee, al plaatst hij daarbij een kanttekening. "City is voor mij favoriet om door te gaan, al weet je met die twee cowboys voorin bij Real - Vinicius en Rodrygo - natuurlijk nooit."

Ook Frank Boeckx, een andere gast in de podcast, verwacht niet dat City gemakkelijk de bovenhand zal halen. "Real is een counterploeg en ze hebben dan ook nog ene Jude Bellingham lopen ..." Kwaliteit voldoende dus om Real naar een zoveelste halve finale te loodsen. Degryse krijgt het slotwoord en trapt een open deur in: "In dit soort wedstrijden kan het écht alle kanten uit."

Aan Kevin De Bruyne en Jérémy Doku is de opdracht om De Koninklijke af te houden. De aftrap van Manchester City - Real Madrid is om 21u.