Hazard neemt Meunier niets kwalijk rond noodlottige tackle: Helemaal niet

Hazard neemt Meunier niets kwalijk rond noodlottige tackle: "Helemaal niet"

17 april - 15:46
1

Als jong gepensioneerde heeft Eden Hazard ruimschoots de tijd om terug te blikken op zijn carrière. Jarenlang stond hij aan de top, maar vanaf 2019 ging het bergaf, uitgerekend na een tackle van Thomas Meunier. Hazard heeft zijn collega-Rode-Duivel nooit iets kwalijk genomen, al kan hij niet ontkennen dat de blessure noodlottige gevolgen had.

Het was het begin van het einde. Op 26 november 2019 keken Real Madrid en Paris Saint-Germain elkaar in de ogen in de groepsfase van de Champions League. De wedstrijd eindigde op 2-2, maar Hazard haalde het laatste fluitsignaal niet. Na een stevige ingreep van Meunier moest het Belgische goudhaantje naar de kant met enkelklachten. Daar zou hij eigenlijk nooit meer van herstellen.

Meunier haalde zich de woede van heel wat Real-fans (en Belgen) op de hals, zelfs voorzitter Florentino Pérez wees hem terecht. Hazard zelf kon het allemaal wel relativeren. "Ik blesseerde me niet tegen een potige ploeg, maar tegen Thomas, ocharme", heeft hij bij Play Sports zowaar medelijden met de 'dader'. Hazard neemt Meunier dus niets kwalijk. "Nee, helemaal niet. Volgens mij vond hij het net als ik ook een normaal contact. Ik heb duizend keer ergere tikken gehad in mijn carrière."

Des te jammer is dat Hazard destijds net weer naar zijn beste vorm toegroeide bij Real. Die hoogvorm zou Bernabeu nadien nooit meer mogen aanschouwen. Het verhaal doet zelfs de ronde dat Hazard bij zijn sporadische invalbeurten niet meer wilde dat zijn ploeggenoten hem aanspeelden. "Dat was echt op het einde, toen ik niet meer speelde. Ik had geen zelfvertrouwen meer, omdat ik niet meer kon geven wat ik gewoon was."