Beerschot-fans komen massaal naar slotmatch tegen Patro om titel te vieren

Beerschot-fans komen massaal naar slotmatch tegen Patro om titel te vieren

17 april - 15:31
6

K. Beerschot V.A. heeft twee weekends op rij feest mogen vieren. Eerst verzekerde het zich van promotie, nadien volgde de mathematische zekerheid over de titel in de Challenger Pro League. Toch zijn de fans nog niet verzadigd: de slotmatch tegen Patro Eisden zal voor een uitverkocht Kiel plaatsvinden.

Beerschot keert terug op het hoogste niveau, dat staat al even vast. Het doet dat bovendien door de grote poort: als kampioen. Geweldig nieuws voor de supporters, die vorige week echter iet of wat op hun honger bleven zitten. De zekerheid rond de titel kwam er namelijk omdat dichtste belager FCV Dender punten liet. Een vreugde-explosie tijdens een wedstrijd van de eigen helden zat er dus niet in. Dat gevoel willen de supporters vrijdagavond opzoeken, wanneer Patro langskomt.

Voor Beerschot staat er op sportief vlak niets meer op het spel, maar dat geldt wel degelijk voor de bezoekers uit Limburg. Stijn Stijnen en zijn manschappen jagen nog steeds op een promotieticket, hoogstwaarschijnlijk via de nacompetitie. Patro kan dus een resultaat gebruiken, maar zal daarvoor wel een uitverkocht en uitzinnig Kiel moeten trotseren. Het Olympisch Stadion kan zo’n 12.000 toeschouwers ontvangen.

Extra domper voor Patro is dat het zelf geen fans mag laten meereizen. Die sanctie werd opgelegd na onregelmatigheden in een eerdere partij tegen Jong Genk. Het uitvak zal vrijdagavond dus leeg blijven.