De Bruyne trainde opnieuw vlak voor topper met Arsenal: Maar niet overhaasten

De Bruyne trainde opnieuw vlak voor topper met Arsenal: "Maar niet overhaasten"

29 maart - 16:31
3

Kevin De Bruyne is weer op het trainingsveld verschenen bij Manchester City. De Rode Duivel moest verstek geven voor de oefeninterlands van de voorbije week, maar lijkt net op tijd klaar voor de eindsprint van het clubseizoen. Of hij zondag al kan aantreden in de kraker met Arsenal FC, durfde Pep Guardiola nog niet te bevestigen of ontkrachten. 

Voor de Spanjaard is het ongetwijfeld hinken op twee gedachten. Met ook nog de Champions League in het achterhoofd staat Man City voor twee cruciale maanden, dus forceren is zeker niet de boodschap. Anderzijds is de partij van zondag mogelijk bepalend: momenteel tellen The Cityzens één puntje achterstand op Arsenal. Dan kan een fitte De Bruyne al eens helpen om het verschil te maken.

Fit is de Rode Duivel alvast wel. "Hij heeft gisteren goed getraind", liet Guardiola vallen op zijn persbabbel. De aanwezige journalisten wilden uiteraard weten of dat voldoende is om zondag aan te treden. "We zullen snel beslissen wat we met hem gaan doen, maar we willen niets overhaasten", hield hij een slag om de arm.

Aan de meerwaarde van zijn spelmaker twijfelt Guardiola vanzelfsprekend geen seconde. "Kevin is zo'n belangrijke speler voor ons. Hij is dit seizoen niet gespaard gebleven van blessures." Mogelijk volgt de kentering zondag al tegen Arsenal.