Messi met de schrik vrij: Argentijn mist penalty, maar alsnog naar halve finale

5 juli om 08:59
Laatste update: 5 juli om 09:02

Lionel Messi is afgelopen nacht met de schrik vrijgekomen op de Copa América. Hij miste in de strafschoppenreeks, nadat de wedstrijd tegen Ecuador op 1-1 was geëindigd. Uiteindelijk kroop de wereldkampioen door het oog van de naald en hielp Emiliano Martinez zijn land naar de halve finale.

Na doelpunten van Lisandro Martínez voor Argentinië en Kevin Rodriguez (Union SG) voor Ecuador stond het in Houston na 90 minuten 1-1. In de verlengingen werd niet meer gescoord dus moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. De belangen waren hoog, de winnaar stootte immers door naar de halve finale.

Kapitein Lionel Messi nam meteen zijn verantwoordelijkheid door de eerste strafschop op te eisen. Helaas voor de voormalige ster van FC Barcelona, strandde zijn panenka op de lat. Gelukkig voor Messi bewees Martinez nog maar eens een uitstekende penaltypakker te zijn. Hij stopte twee strafschoppen en loodste Argentinië alsnog naar de halve finale.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.