Nieuw talent laat zich zien bij Club Brugge: "Geen stappen overslaan"

27 september 2019 om 11:45
Laatste update: 27 september 2019 om 11:58

Club Brugge speelde tegen Francs Borains met een veredeld B-elftal. Ook Charles De Ketelaere kreeg zijn kans en deed het niet onaardig. Philippe Clement is dan ook fan van de achttienjarige middenvelder, die ook in de voorbereiding al zijn kans kreeg.

Pascal De Maesschalck, hoofd van de Club Academy, is niet verbaasd over die vooruitgang. "Het was vorig seizoen al duidelijk dat Charles zijn kans moest krijgen tijdens de voorbereiding", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Het zegt veel over zijn maturiteit en de stappen die hij zet. Op deze leeftijd kan Charles dat allemaal zomaar aan. Dat hij nu al op de deur klopt en zich laat gelden, is sterk."

De Maesschalck weet dat het ook in zijn hoofd goed zit. "Charles heeft redelijk wat tegenslagen gehad op fysiek vlak. Op zijn zestiende, toch een kwetsbare leeftijd, besliste hij ondanks enkele blessures om door te zetten. Dit jaar trainde hij wel al alles mee. Hij kon ook opgegeven hebben, maar zo is Charles niet. Zijn persoonlijkheid is eigen aan hem. Communiceren doet hij heel rustig en duidelijk. Roepen gaat hij nooit doen, maar Charles is zeker geen zwijger. Hij zal zijn mening altijd op een rustige manier delen."

Coach Philippe Clement is alvast fan, maar van een basisplaats staat De Ketelaere nog veraf. "Voor zijn eerste jaar bij de A-kern is het al erg mooi dat hij soms de selectie haalt. We willen geen stappen overslaan, maar hebben al een tijdje in de gaten dat zijn potentieel meer dan gemiddeld is", besluit de Maesschalck.