Robbe Quirynen over Beerschot en Dessel Sport

Quirynen heeft titel van Beerschot niet gevierd: "Absoluut niet verdiend om zo behandeld te worden"

11 juli om 11:46

Robbe Quirynen proefde enkele jaren geleden nog van de Jupiler Pro League en de Europa League bij Royal Antwerp FC. Hij had zich er dan ook meer bij voorgesteld toen hij in de zomer van 2022 voor Beerschot koos. 

In zijn eerste seizoen bij Beerschot kwam de rechtsachter slechts negen keer in actie. Vorig jaar kwam hij er zelfs helemaal niet meer in de plannen voor. "Ik kreeg in de voorbereiding plots via een bericht te horen dat ik naar de B-kern werd verwezen. Zomaar, zonder enige uitleg of wat dan ook", zegt Quirynen bij Het Nieuwsblad

Trainen deed hij bij de U23 van de club, die in derde amateur uitkomen. Wedstrijden spelen was echter geen optie, zo blijkt. "Op mentaal vlak was het niet gemakkelijk om daarmee om te gaan", geeft de rechtsachter toe. 

Ook onder Dirk Kuyt kwam er geen verandering in de situatie van Quirynen. Meer dan een simpele handdruk heeft hij nooit gekregen, zelfs geen gesprek. De titel van Beerschot heeft hij dan ook niet gevierd. "Want ik had er geen enkel aandeel in."

"Ik ben geen moeilijke jongen en mijn attitude is altijd correct geweest. Ik heb het absoluut niet verdiend om zo behandeld te worden", klinkt het. Nu probeert Quirynen z'n carrière te herlanceren bij Dessel Sport. Hij gelooft nog steeds in z'n kwaliteiten. "Ik weet dat ik nog steeds over de kwaliteiten van vijf jaar geleden bij Antwerp beschik."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.