Buffel over avontuur bij Jong Genk in Challenger Pro League

Buffel over avontuur bij Jong Genk: “Dat is zelfs het allerbelangrijkste”

10 juli om 23:28

Thomas Buffel, de nieuwe hoofdtrainer van Jong Genk, blikt vooruit op het aankomende seizoen in de Challenger Pro League. Buffel wordt gevraagd over de belangrijkste taak van Jong Genk voor het nieuwe seizoen.

Buffel wordt gevraagd hoe belangrijk het is dat Jong Genk talenten gaat klaarstomen voor de A-ploeg. “Absoluut, dat is zelfs het allerbelangrijkste. Dat we spelers kunnen klaarstomen om een volgende stap te zetten, of dat nu bij KRC Genk is of bij een andere club. Het is de ambitie om zelfs spelers die weinig spelen het gevoel te geven dat ze toch iets hebben opgestoken bij ons”, citeert Het Belang van Limburg Buffel.

Tot slot wordt Buffel gevraagd hij een tevreden hoofdtrainer zal zijn aan het einde van het seizoen. “Ik zal vooral blij zijn als de spelers de dingen oppikken die gevraagd worden. Zo is het belangrijk dat de jongens spelvreugde tonen, zowel in balbezit als in balverlies. Maar ook dat ze passie en honger laten zien, dat ze individueel en collectief tot het uiterste willen gaan”, besluit Buffel.