Standard verder in de problemen, bewarend beslag op stadion

Standard verder in de problemen, ‘Bewarend beslag op stadion van de Rouches’

10 juli om 22:32

Standard is het afgelopen seizoen meerdere malen negatief in het nieuws gekomen en daar lijkt vooralsnog geen einde aan te komen. De rechtbank van eerste aanleg van Luik heeft opdracht gegeven om bewarend beslag te leggen op het stadion van Standard. Dit wordt gemeld door Sudinfo.

De rechtbank heeft intussen besloten om bewarend beslag te laten leggen op in totaal twintig onroerende goederen van Standard, waaronder het stadion. Dit is een gevolg van de achterstallige betalingen aan architecten die het project van een vernieuwing en uitbreiding van het stadion uittekenden.

In 2017 werd er een samenwerking aangegaan met het bureau Assar BE architects. Toen Standard werd overgenomen door 777 Partners ging het dossier naar Immobilière du Standard. Er werd in 2020 een nieuw contract met de architecten ondertekend.

Vervolgens werd in 2022 het hele project in de koelkast gezet. Dit kwam volgens Immobilière du Standard omdat de financiering onvoldoende verzekerd was. Daarnaast werden de prestaties van de architecten betwist, waarop zij eind 2023 Immobilière du Standard voor de rechtbank daagden.