Genk tankt vertrouwen tegen PAOK

Genk tankt vertrouwen tegen PAOK, drie doelpunten en penaltysave

10 juli om 22:14

Het KRC Genk van hoofdtrainer Thorsten Fink heeft vertrouwen getankt in de oefenmatch tegen PAOK Saloniki. De Genkies wisten uiteindelijk met 3-1 te winnen door doelpunten van Jarne Steuckers, Andi Zeqiri en een Grieks eigen doelpunt. Genk en PAOK speelden vier keer dertig minuten tegen elkaar.

Genk startte het eerste uur met de volgende opstelling. Penders, Sadick, Smets, Kayembe, Nkuba, Bangoura, Karetsas, Fadera, Steuckers, Adededji-Sternberg, Tolu.

Genk wist tegen PAOK goed te beginnen. De Genkies kwamen na zes minuten op voorsprong via een Grieks eigen doelpunt. Fadera zette de bal voor en op ongelukkige wijze werkte PAOK de bal in het eigen doel.

Binnen tien minuten wist Genk al de 0-2 te noteren. Het was opnieuw Fadera die door wist te breken en vervolgens aflegde op Steuckers. De voormalige Kanarie wist de bal met een fraaie krul in het net te werken.

In de volgende fase kreeg PAOK een strafschop. Kayembe liep Tsingara onderuit in het zestienmetergebied. Murg ging achter de bal staan, maar met een zweefduik wist Penders de bal uit zijn doel te houden.

Toch wist PAOK de aansluitingstreffer te maken. Uit een vrije trap wist Baba Abdul Rahman doelman Penders te passeren. Genk en PAOK sloten het eerste uur af met een 2-1 voorsprong voor Genk.

In het tweede uur stelde Fink de volgende namen op bij Genk. Penders, Onstein, Kongolo, Palacios, El Ouahdi, Haroun, El Khannouss, Bonsu Baah, Claes, Lukanic en Zeqiri.

PAOK wist in het tweede uur niet meer tot scoren te komen. Genk wist nog wel een keer het net te vinden. Bilal El Khannouss deed het voorbereidende werk, waarna Zeqiri niet twijfelde en de bal binnen werkte. Hiermee bepaalde Zeqiri direct de 3-1 eindstand.