Engelse fans gewond na confrontatie met Nederlanders

Confrontatie supporters Nederland - Engeland, Engelse gewonden en arrestaties

10 juli om 20:02

Er zijn vijf Engelse voetbalsupporters lichtelijk gewond geraakt na confrontaties met Nederlandse 'fans'. Dat vertelt een woordvoerder van de politie aan de BBC. De Nederlanders zouden de aanstischters van het incident zijn geweest. 

Enkele uren voor de aftrap van de halve finale tussen Nederland en Engeland ging het mis op de Kleppingstrasse in Dortmund, waar de fanwalk van het Oranje-legioen woensdagmiddag begon. Diverse Nederlandse 'fans' vielen Engelse supporters aan die bij een café zaten. "We zijn op de hoogte van de berichten en de beelden die nu op sociale media circuleren. Het lijkt erop dat er meerdere incidenten zijn geweest waarbij Nederlandse fans Engelse fans hebben aangevallen, en geprobeerd hebben om vlaggen te stelen."

"Dit heeft geresulteerd in lichte verwondingen bij vijf personen", vervolgt de woordvoerder. "We zijn ons er tegelijkertijd ook van bewust dat er tienduizenden Nederlandse fans zijn om te genieten, en dat het hier gaat om risico-supporters die van Nederland naar Dortmund zijn afgereisd."

Het lijkt erop dat er ook een aantal arrestaties heeft plaatsgevonden. Aantallen worden niet genoemd door de BBC