Oliver Krause wordt hoofdcoach van SL16 beloften Standard

OFFICIEEL: Standard heeft met Krause opvolger voor Goreux gevonden

10 juli om 10:55

SL16 degradeerde het afgelopen seizoen kansloos uit de Challenger Pro League en zal dus komend seizoen uitkomen in Eerste Nationale. Aan de zijlijn zullen we Réginal Goreux niet te zien krijgen. Woensdag heeft Standard namelijk Oliver Krause voorgesteld als nieuwe T1 van de beloften. 

Krause was eerder aan de slag onder Joseph Laumann als assistent. Hij bleef ook actief in die rol toen Goreux aangesteld werd als coach in oktober. De 40-jarige Duitser krijgt nu zijn kans als hoofdcoach. 

Voor hij aan de slag ging bij de Rouches, was Krause actief als coach in de jeugd van Arminia Bielefeld en Schalke 04. Zelf was hij als speler daarvoor actief bij het bescheiden FC Hürth, dat uitkomt in de Oberliga Mittelrhein, het vijfde niveau in Duitsland. 

De Duitser zal het komende seizoen bijgestaan worden door z'n nieuwe assistent Chiro Vuza N'Toko. De 36-jarige ex-speler van onder meer ADO Den Haag, FC Eindhoven, SC Cambuur, NAC Breda en het Engelse Barnet komt over van de U16 van Standard. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.